Tavirózsa Uszoda - Gödöllő
Első alkalom ingyenes

Seidel Tímea

Úszás oktató

Rekreáció-és egészségfejlesztő szakon szereztem diplomát, mellette végeztem el az úszó szakedzői képzést. Több éve tanítom már úszni az óvodásokat, iskolásokat és felnőtteket. Az apróbbak foglakozásain inkább a közeg megszokása, a játék, a jókedv kap nagyobb szerepet, míg később, ahogy egyre ügyesebben mozognak a vízben, a technikai elemek fejlesztésén és készségszintű elsajátításán lesz a hangsúly. Számomra nagyon fontos, hogy ne csak szakmailag törekedjek a maximumra, hanem a gyerekekkel felhőtlen kapcsolatot alakítsak ki és olyan hangulatot teremtsek az órákon, ahová szívesen jönnek és minden lehetőséget megkapnak nem csak az úszás elsajátítására, hanem a mozgás megszeretésére és mindennapjaikba való beépítésre is. Hiszem, hogy ennek már gyerekkorban meg kell történnie, hogy a későbbiekben teljesen természetes legyen, hogy az úszás, a mozgás az élet része. “Ha nem repülhetsz, fuss! Ha nem futhatsz, menj! Ha nem mehetsz, csússz! De bárhogy is legyen: mozogj!”

Benedek Dorina

babaúszás

Óvodapedagógusként dolgozom teljes munkaidőben, hétvégenként pedig babaúszás oktatóként, így 3 hónapos kortól 7 éves korig foglalkozom gyermekekkel. Egyik legfontosabb, szívemen hordozott tevékenységek közé tartozik a mozgásfejlesztés, hisz a gyermekek mozgásukkal párhuzamosan fejlődnek minden területen. Babaúszás során a szülők lehetőséget biztosítanak gyermekeiknek a szabad mozgásra hisz a vízben megnyílik a tér a gyermekek előtt és sokkal gazdagabb mozgásformákat gyakorolhatnak, többféle izmot mozgathatnak meg. Az előre felépített babaúszásokon hangsúlyos szerepet kap a lábtorna, dalokra ritmikus mozgás-ringatás. A fejlesztő foglalkozások során fontos a következetes részvétel, hiszen a gyakorlatok is fel vannak építve, a csoport együtt tud ügyesedni foglalkozásról foglalkozásra. Ezek által nem csak a gyermekek, de a szülők is sokkal biztosabbak és ügyesebbek lesznek minden alkalommal. Erősödik az anya-gyermek kapcsolat és kiváló alkalom lehet az apa-gyermek kapcsolat erősítésére is. A merülés az óra része, viszont a szülő döntheti el azt, hogy azzal akar-e élni. Ha valaki a merüléssel való félelmei miatt hagyná ki a babaúszást, ne tegye, hiszen lehetősége van itt az előnyeit megismerni, saját tempójukban elsajátítani és az esetleges félelmeket leküzdeni.

Gergácz Réka

úszás – és babaúszás oktató

Testnevelő tanárként diplomáztam. Több éve foglalkozom úszásoktatással. Fő célom, hogy a legkisebbektől a nagyobbacska gyerekekig mindenkivel megszerettessem a vizet, és ebben az új közegben egy magabiztos mozgást alakítsak ki bennük. Számomra fontos, hogy az oktató szeressen tanítani és szeresse azokat, akiket tanít. Az úszás nem csak fizikailag jelent terhelést a gyerekeknek, hanem mentálisan is fejleszti őket. Erősíti az akaraterejüket, a kitartásukat, az immunrendszerüket. Közben változik a koordinációs képességük, serkenti a vérkeringésüket, az anyagcseréjüket. Szeretném, hogy az uszodában töltött idő alatt a gyerekek örömüket lelnék. Babaúszás oktatóként törekszem arra, hogy a születés után a víztől elszokott babák, újra megszeressék és megszokják a vizes közeget, hogy a babák és a szüleik kapcsolata, kommunikációja erősödjön, és az irányított óra keretein belül közös tapasztalatokat szerezzenek. A sok játékos gyakorlattal, mondókával és énekekkel nem csak az órát színesítjük, hanem a babák beszédtanulását is nagyban elősegítjük. Az órák alatt kihasználjuk a víz felhajtóerejét, ellenállását és ezek segítségével fejlesztjük a babák izomzatát és merülés esetén a tüdejét. Célom, hogy az óra mindig örömforrásként álljon előtérben, hiszen egy csodálatos élmény a babának akár anyával, akár apával éli át. Az óráimon aki nem szeretne merülni, annak a szülőnek is van a lehetősége, hogy babájával közösen élvezze a játékos színes fejlesztő foglalkozásokat.