Tavirózsa Uszoda - Gödöllő
Első alkalom ingyenes

Babaúszás

Mit hozzunk magunkkal?

A babáknak kötelezô az úszópelenka használata, és valamilyen úszónadrág, vagy biciklis nadrág, amely összefogja popsijukon a pelenkát, Ezen kívül szükség lesz még törölközôre és papucsra. Az öltözôket úgy alakítottuk ki, hogy pelenkázók és járókák kiságyak állnak rendelkezésre, ahová a gyermeket biztonságban leteheti szülôje amíg felöltözik. Kérjük a hosszú hajú felnôttek, valamilyen módon a hajukat fogják össze a medencében. Úszósapka nem szükséges.


Az elsô alkalommal szükséges az orvostól igazolás, hogy a gyermek egészséges, és úszhat.

Fényképezhetünk az uszodában?

Természetesen fényképezhetnek, és videókat is készíthetnek, de idônként az oktatóink is készítenek fényképeket, amelyeket késôbb a honlapról letölthetnek.

Otthoni előkészületek

  1. Nagykádas fürdés – hason, háton. Ilyenkor a baba felfekszik a vízre, és ez a lebegés önkéntelen és intenzív lábmozgást, pancsolást vált ki. Később ez a reflex elmúlik, de egy tanulási folyamat által ezt próbáljuk tudatos lábtempóvá változtatni.
  2. Víz hűtése 30-32 fokra, hogy a baba ne ijedjen meg az uszodában a megszokottnál hűvösebb víztől. Ez a vízhőmérséklet higiénikusabb, és egyben intenzívebb mozgásra serkenti a kis sportolókat.
  3. Zuhany - csak ismerkedés miatt, szintén azért érdemes kipróbálni otthon, hogy ne az usziban találkozzon vele először. Csak mutassuk meg neki, esetleg kicsit locsoljuk körbe őt a vízzel.

Úszás

Mit hozzunk magunkkal?

A kis úszóknak, fürdőruha, papucs úszósapka kötelező. Törülközőt kérjük hozzanak magukkal, mivel azt uszodánk nem tud biztosítani.

Fényképezhetjük gyermekünket az úszás közben?

Sajnos nem. Tapasztalat szerint a nagyobb gyerekek foglalkozását zavarja a szülő közvetlen jelenléte, ezért amikor a gyermek már szülő nélkül tud vízben lenni, akkor kint kell megvárni. De természetesen lesznek időszakosan nyílt napok, amikor a szülők megnézhetik hogy halad a gyermek az úszásban, és akkor minden további nélkül fotózhatnak. Az oktatók időnként fog készíteni fényképeket a gyermekekről, amelyeket a honlapról lehet letölteni.

Medence:

Milyen módszerrel tisztítják a medence vizét?

A medence homokszűrős nagyteljesítményű 32 m3/óra vízforgató rendszerrel működik. A víztisztítást H2O2 (hidrogén peroxid) vegyszerel történik, amely az egyik leg hatékonyabb víztisztító vegyszer, szagtalan, és nem irritálja a szemet, sem a bőrt. Mellette UV fénnyel is tisztítjuk a vizet a baktériumok és vírusok ellen.

Milyen hőmérsékletű a víz?

A medence vizének hőmérsékletéről automata berendezés gondoskodik, állandó 31-32 C fok hőtartással. Ez a gyermekek számára a legkedvezőbb hőmérséklet a tanuláshoz.