Tavirózsa Uszoda - Gödöllő
Első alkalom ingyenes

Babaúszás

Játékos vízi korai fejlesztő foglalkozás 3 hónapos kortól. Alapvető célja az örömszerzés, a játék, az hogy a gyermek biztonságban és bizalomban érezze magát a vízben. Uszodánk oktatói STOLLER módszerrel oktatják a babaúszást. E módszer az úszásoktatás felől közetlíti meg a babaúszást, ami alapot nyújt gyermekek számára a könnyebb úszástanuláshoz. A STOLLER módszer speciálisan egyedi program amely, fejleszti a gyermekek izomzatát, idegrendszerét, immunrendszerét. Fontos cél a gyermekek ösztönös vízszeretetének, és a mozgás örömének megőrzése. A babaúszás segít megalapozni az egészséges életmódot. 32 fokos klórmentes fertőtlenítővel tisztított vízben, családias körülmények között Kis létszámú csoportokban foglalkozunk a babákkal, speciális tematikára épülő foglalkozásokon, ezért fontos a rendszeres részvétel a megfelelő fejlődés eléréséhez.

Mit hozzunk magunkkal?

A babáknak kötelező az úszópelenka használata, és valamilyen úszónadrág, vagy biciklis nadrág, amely összefogja popsijukon a pelenkát, Ezen kívül szükség lesz még törölközőre és papucsra. Az öltözőket úgy alakítottuk ki, hogy pelenkázók és járókák kiságyak állnak rendelkezésre, ahová a gyermeket biztonságban leteheti szülője amíg felöltözik. Kérjük a hosszú hajú felnőttek, valamilyen módon a hajukat fogják össze a medencében. Úszósapka nem kötelező.

Mire jó a babaúszás?

  1. jótékony hatással van az idegrendszer, a mozgáskoordináció, izomzat fejlődésére
  2. hosszú távon megerősödik az immunrendszer, az edzett szervezett ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben
  3. segítséget nyújt a korai szocializációban
  4. segít kikapcsolódni a mindennapok rohanásából, önfeledt időtöltés nyújt gyermekükkel
  5. megalapozza a vízbiztonságot, megkönnyíti a későbbiekben az úszásoktatást
  6. erősíti a köteléket szülő és gyermek között

Mikor lehet elkezdeni a babaúszást?

A babaúszást 3 hónapostól 4 éves korig bármikor el lehet kezdeni. A jelentkezésnek nincs felső határa.

Milyen egy foglalkozás?

  1. 35 perc, és további 10 perc szabad játékidő
  2. kicsiknek masszázs, nagyoknak torna
  3. játékos fejlesztő feladatok sok énekkel és mondókával, színes játékokkal
  4. A foglalkozás alatt a medencében csak az egyik szülő lehet a gyermekkel, mivel tapasztalat alapján a gyermek figyelmét eltereli ha nézőként másik családtagja is ott van. A szabad játék alatt viszont nincs akadálya annak, hogy a másik szülő is jelen legyen, a fotózás, videózás sem tiltott.